Verwijzers

cropped-LOGO_bankjes_5695_II.jpg

Verwijzen

U kunt als bedrijfsarts of huisarts volwassenen verwijzen met psychische klachten en waarbij het vermoeden is van een diagnose. Dus ook indien u niet zeker weet of er wel sprake is van een diagnose kunt u verwijzen. Wij zullen dit dan verder onderzoeken. De behandeling wordt grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering indien er sprake is van een diagnose volgens de DSM IV. Een aantal diagnoses en klachten wordt sinds 2014 niet meer vergoed (bijv. aanpassingsstoornis, werkgerelateerde klachten, relatieproblemen). Wij doen zowel GBGGZ als SGGZ behandelingen.

U ontvangt van de intake en bij ontslag een beknopte rapportage.

Direct aanmelden

U kunt direct uw patient aanmelden door een mail te sturen naar ruben@depsy.nl met naam en telefoonnummer van uw patient. Uw patient wordt dan dezelfde dag nog gebeld om een intakegesprek in te plannen.

U kunt ook uw patiënt zelf een afspraak bij ons laten maken. Daartoe kan telefonisch contact worden opgenomen. In verband met vergoeding vanuit de zorgverzekeraars verdient het de voorkeur om een verwijzing voor de psycholoog aan uw patiënt mee te geven. De NZA heeft voorwaarden opgesteld waar een verwijsbrief aan moet voldoen, namelijk: verwijzing naar SGGZ of GBGGZ, (vermoeden van) een diagnose, datum van verwijzing voor het eerste consult, AGB-code van de huisarts.

Hieronder kunt u een verwijsbrief downloaden.